Cégünk

Termékek

Aktualitások

Társadalmi felelősségvállalás

Tanácsadói oldal

Kapcsolat

 
Ingyenes visszahívás kérés Bejelentkezés a tanácsadói oldalra
 

Garancia

OGYÉI szám: 17375/2016

Minőség

A gyártás saját GMP minősítésű üzemünkben történik

Biztonság

A készítmény kizárólag nálunk kapható

Elérhető ár

10 komponens komplett ára mindössze:

17 800 HUF / doboz

Készítménnyel kapcsolatban díj- és kötelezettség mentes tájékoztatást adunk.
Adja meg nevét és e-mail vagy telefonszámát és mi készséggel visszahívjuk.

Név:

E-mail:

Telefon:

 

Spirulina (Spirulina Platensis)

A spirulina alga, vagy más néven spirulina platensis egy soksejtű fonal, amely spirálszerűen feltekeredik, azonban ezt a cérnaszerű algát nem a növények, hanem a baktériumok közé sorolják. Nagy mennyiségben fordul elő szubtrópusi, illetve trópusi vizekben. A spirulina algának nincsen erős sejthártyája, ezért a szervezet könnyedén juthat hozzá a benne lévő létfontosságú vegyületekhez, emellett erős antioxidáns tartalmú. Természetben előfordulva tartalmaz kalciumot, magnéziumot, szilíciumot, cinket. Leginkább a sötét, zöld levelű zöldségekben található meg.

Klorella (Chlorella Vulgaris)

A Chlorella pyrenoidosa nevű egysejtű mikroalga az édesvizekben fordul elő. Kis mérete ellenére igazi erőmű. Természetben előfordulva gazdag vasban, magnéziumban, káliumban, szelénben, cinkben, C-vitaminban és B-vitaminokban, valamint olyan aminosavakat tud előállítani, amire a szervezetünk magától nem képes.

Érdekesség

A klorella alga rendelkezik egyfajta sugárzásellenes hatással is. A japán Ichimura orvos 1973-ban bevizsgált állatoknál megfigyelte, hogy napi 8 gramm klorella alga hatására megnőtt a testükben a kadmium, azaz a radioaktív anyag ürítése.

Kőalga (Lithothamnium calcareum)

A kőalga vagy más néven Lithothamnium calcareum Nyugat-Európa magas ásványtartalmú, kristálytiszta vizeiben honos. A 19. századtól kezdve tartják növényként számon. Az élő kőalga vörös színű, de szárítás után színe fehérré változik. Érdekessége, hogy rendkívül lassan nő, évenként csupán 1 millimétert. Jelentősége ennek a mikroalgának, hogy természetben előfordulva igen magas a kalcium tartalma, összetételének több mint 34%-át természetes, tiszta kalcium képezi. Emellett viszont nagyon gazdag még magnéziumban, vasban és más nyomelemekben is, mint például cink, kobalt, jód és szelén.

Asztaxantin (Haematococcus Pluvialis)

A Haematococcus Pluvialis elnevezésű mikroalga termeli a legnagyobb mennyiségben az asztaxantint a természetben. Ez az édesvízi alga kb. 0,1 mm nagyságú. A zöld algák családjához tartozik a vérben gazdag Haematococcuss Pluvialis, amely erős napsugárzás vagy tápanyaghiány esetén nyugalmi állapotba kerül és vérvörösre pigmentálódik. A vörös szín fő okát, az asztaxantin karotionidot 1944-ben Tisher angol biokémikus azonosította. Később a természetes asztaxantin a „világ legerősebb antioxidánsa”-ként vált ismertté.

Érdekesség

Az asztaxantin termelésének folyamata a környezeti stresszhatások által kiváltott természetes reakció. A védőfunkcióinak köszönhetően, akár több mint 40 évig is kibírják táplálék és víz nélkül az algák, így a nyári hőséget vagy a téli, jeges hideget is túlélik. Akkor nyerik vissza zöld és aktív állapotukat, amikor az életkörülmények újra megfelelőek lesznek számukra.

Inulin és élőflóra

Az élőflórát olyan jótékony, élő mikroorganizmusok alkotják, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. Termékeink magas csíraszámban tartalmaznak több élőflórát és a szaporodásukat elősegítő Inulint.

A probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. A mai értelemben R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben, mint azokat az organizmusokat és anyagokat, amelyek a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelősek. A probiotikumok jellemzői, hogy emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsav, az epe, valamint a nyál, a hasnyálmirigy és a bélnedvek emésztő enzimei hatásának. Az élelmiszerek szavatossági idejének tartalma alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenállóképességüket. Ezen kívül a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, a potenciális kórokozók ellen antimikrobás hatást fejtenek ki, csökkentik a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártya felszínén. A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok. A legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége a Lactobacillus, kisebb része a Streptococcus nemzetséghez tartozik.

Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak. Élelmi rost funkciójuk mellett igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai. Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására.

Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége.

A prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket.

Szerepük: emésztés, bélflóra egyensúlya
A szervezetünk legnagyobb felszínnel rendelkező, mintegy 7‒9 méter hosszúságú bélrendszerünkön keresztül áll kapcsolatban a külvilággal. Így potenciális támadási helyként szolgál a kórokozók és a toxikus anyagok számára. A bélben normális körülmények között mintegy 200-400 baktériumtörzs található. A magzati életben a jótékony baktériumok 95‒98%-ban vannak túlsúlyban. Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását. Számos, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamint termelnek. Ha az emésztőrendszer védelmi mechanizmusai gyengülnek, az többek között felszívódási folyamatok zavarát okozhatja.

A probiotikumok ahhoz, hogy képesek legyenek környezetükre hatást gyakorolni, a nagyszámú jelenlét alapfeltétel, mely a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

Mit jelent a c.f.u. kifejezés?

c.f.u.: kolóniaképző egység milliliterenként, az életképes mikroorganizmusok száma (csíraszám). A készítményekben általában ilyen egységben adják meg a baktériumok mennyiségét. Az Inulint azonban mg-ban határozzák meg. Megfelelő dózisnak a minimum 109 c.f.u. az elfogadott.

 

Milyen a hatékony élőflórás készítmény?

-

Megfelelő mennyiségű csíraszámot tartalmaz, szakemberek által javasolt minimum 108 vagy 109 telepképző egység.

-

A probiotikumok szaporodását a prebiotikumok elősegítik, ezért tartalmazzon a készítmény Inulint vagy frukto-oligoszacharidákat.

-

Ellenállnak a gyomorsav, az epe, illetve az emésztőenzimek hatásainak, így élve el tudnak jutni a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Alapvető kritérium, hogy a baktériumok megtartsák életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.

-

A jó élőflórás készítmények minimum 5-6 törzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kívánjuk pótolni.

-

Szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenálló képességüket.

A Medium-term Product termékek négyféle élőflórát tartalmaznak emelt csíraszámban, továbbá a hatékonyságot növelő Inulint.

H-1054 Budapest, Szabadság tér 7.
Bank Center, Platina torony 5. emelet

+36 (20) 20-94-190

info@nics.hu