Cégünk

Termékek

Aktualitások

Társadalmi felelősségvállalás

Webiroda

Kapcsolat

 

Ingyenes visszahívás kérés Bejelentkezés a webirodába

 

Garancia

OGYÉI szám
18773/2017

Minőség

A gyártás saját GMP minősítésű üzemünkben történik

Biztonság

A készítmény kizárólag nálunk kapható

Elérhető ár

19 komponens komplett ára mindössze

32 800 HUF / doboz

A készítménnyel kapcsolatban díj- és kötelezettség mentes tájékoztatást adunk.

Adja meg nevét és telefonszámát vagy e-mail címét és mi készséggel visszahívjuk.

* Név

* Telefonszám

E-mail cím

 

Megjegyzés

* Csillaggal jelölt mező kitöltése kötelező

 

Berzedt gyantásgyom a természetben

Amerikában őshonos növény. A margarétához hasonlító növény 70 cm magas és hatalmas sárgás-narancssárgás virágokat hajt. Legértékesebb sajátosságából ered a neve is, ez az egész növényt takaró speciális gyantájának köszönhető, amely rendkívül erős antibakteriális hatású diterpenic savat tartalmaz.

Tőzegáfonya a természetben

A tőzegáfonya egy Észak-Amerikában őshonos növény gyümölcse, mely azonos növénycsoportba tartozik a vörös áfonyával és a fekete áfonyával. Rendkívül magas C-vitamin tartalmáról híres, viszont csak a XXI. század kezdetétől vált igazán népszerűvé. Az áfonyák bogyóját nyersen, szárítva, lekvárként, lisztté őrölve és mártásként fogyasztják.

Fokhagyma a természetben

A fokhagymát több ezer éve termesztik és használják jótékony hatásáért. A hagymák közül a fokhagymának a legmagasabb a nitrogén és a foszfortartalma. Ezeken kívül kálium, kalcium, magnézium is található benne, illetve tartalmaz még A-, B-, C-, és E-vitamint. A sokrétű összetevőknek köszönhetően komoly immunerősítő hatása van és főzéssel csak a C-vitamin tartalma vész el.

Homoktövis a természetben

A homoktövis a Himalája lejtőin termő cserje, amely korunk egyik legértékesebb gyógynövénye. Az ˝egészség tárának˝ is hívják. A homoktövis gyümölcsök gazdagok fehérjékben, szénhidrátokban, szerves savakban, A-, B1-, B2-, B6-, B8-, B9-, C-, K-, P- és E-vitaminban, omega zsírsavakban és nyomelekben.

Érdekesség

Hippokratész műveiben fellehetőek hivatkozások a homoktövis-készítményekről, melyeket a gyomorbetegségek gyógyítására használtak. Kínában a homoktövis gyógyszernek van minősítve, míg nálunk nyugaton csak egészségvédő, betegség megelőző, általános erősítő szerként ismerik el.

Eclipta alba kivonat

Az eclipta alba, más néven hamis margaréta vagy bhringaraja, az indiai ajurvédikus orvoslás alap gyógynövénye. Gyakran úgy fordítják, mint a ˝haj királya˝, azonban szó szerinti jelentése: méhek uralkodója.

Érdekesség

Ha hajpakolást szeretnénk magunknak, akkor keverjünk össze eclipta alba port kókuszolajjal.

Andrográfisz a természetben

Az andrográfisz Dél-Dél-Kelet Ázsiában őshonos, kb. 30-110 cm magasra nő, a nedves, árnyékos helyeket kedveli. A növény a keserűségéről ismert, kiemelt májvédő hatása van. Ősidők óta használják az ajurvédikus orvoslásban, a fertőzések kezelésében lehet segítség.

Béta-glükános élesztő

A béta-glükán egy természetben is előforduló poliszacharid, több altípusa is van; ezek a gombák, növények és baktériumok sejtfalának alkotóelemei. Legáltalánosabb és leghatékonyabbnak tartott forrása az egyszerű élesztő sejtfala, de van béta-glükán a gabonakorpában, a tengeri fűfélékben és néhány gombában is.

L-lizin

A lizin a kilenc esszenciális zsírsav egyike, alapvető szerepe van a csontok és a bőr szerves állományát alkotó kollagén képzésében. Hiányában az étkezések alkalmával bevitt kalcium nem tud beépülni a csontokba. A lizinek immunrendszert erősítő hatását is igazolták. A WHO 1973-ban 0,6-1,0 grammban határozta meg a napi szükségletet, az MIT kutatói 2-3 grammot mondtak. Nevét a görög lízisz (kibontás) szóból kapta.. A legjobb hasznosulás érdekében az étkezések közötti időszakban vegyük be, ha étrend-kiegészítő formájában szedjük.

Legfőbb természetes forrásai: tojás, tej, sajt, hal, élesztő, szójatermékek.

Cink

A cink részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében, a makrotápanyagok, a zsírsavak és az A-vitamin normál anyagcseréjében, valamint a normál sav-bázis egyensúly fenntartásában. Hozzájárul a normál csontozat, a normál látás, a haj, a köröm és a bőr normál állapotának fenntartásához. Továbbá hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a normál szellemi működés fenntartásához, a normál DNS-szintézishez és a vér normál tesztoszteron szintjének fenntartásához. Szerepet játszik a sejtosztódásban, a normál fehérjeszintézisben.

D3-vitamin

A zsírban oldódó vitaminok csoportjába tartozik. A D3-vitamin a máj által előállított dehidrokoleszterinből a bőrben napfény hatására képződik.

Legfőbb természetes forrásai: halmájolaj, szardínia, hering, tonhal, lazac, tej és tejtermékek.

Miért fontos a D-vitamin?

Hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához, a kalcium és a foszfor normál felszívódásához, hasznosulásához. Szerepet játszik a sejtosztódásban, hozzájárul az egészséges izomfunkció, csontozat, a normál fogazat fenntartásához, illetve az immunrendszer normál működéséhez.

Inulin és élőflóra

Az élőflórát olyan jótékony, élő mikroorganizmusok alkotják, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. Termékeink magas csíraszámban tartalmaznak több élőflórát és a szaporodásukat elősegítő Inulint.

A probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. A mai értelemben R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben, mint azokat az organizmusokat és anyagokat, amelyek a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelősek. A probiotikumok jellemzői, hogy emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsav, az epe, valamint a nyál, a hasnyálmirigy és a bélnedvek emésztő enzimei hatásának. Az élelmiszerek szavatossági idejének tartalma alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenállóképességüket. Ezen kívül a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, a potenciális kórokozók ellen antimikrobás hatást fejtenek ki, csökkentik a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártya felszínén. A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok. A legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége a Lactobacillus, kisebb része a Streptococcus nemzetséghez tartozik.

Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak. Élelmi rost funkciójuk mellett igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai. Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására.

Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége.

A prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket.

Szerepük: emésztés, bélflóra egyensúlya
A szervezetünk legnagyobb felszínnel rendelkező, mintegy 7‒9 méter hosszúságú bélrendszerünkön keresztül áll kapcsolatban a külvilággal. Így potenciális támadási helyként szolgál a kórokozók és a toxikus anyagok számára. A bélben normális körülmények között mintegy 200-400 baktériumtörzs található. A magzati életben a jótékony baktériumok 95‒98%-ban vannak túlsúlyban. Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását. Számos, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamint termelnek. Ha az emésztőrendszer védelmi mechanizmusai gyengülnek, az többek között felszívódási folyamatok zavarát okozhatja.

A probiotikumok ahhoz, hogy képesek legyenek környezetükre hatást gyakorolni, a nagyszámú jelenlét alapfeltétel, mely a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

Mit jelent a c.f.u. kifejezés?

c.f.u.: kolóniaképző egység milliliterenként, az életképes mikroorganizmusok száma (csíraszám). A készítményekben általában ilyen egységben adják meg a baktériumok mennyiségét. Az Inulint azonban mg-ban határozzák meg. Megfelelő dózisnak a minimum 109 c.f.u. az elfogadott.

 

Milyen a hatékony élőflórás készítmény?

-

Megfelelő mennyiségű csíraszámot tartalmaz, szakemberek által javasolt minimum 108 vagy 109 telepképző egység.

-

A probiotikumok szaporodását a prebiotikumok elősegítik, ezért tartalmazzon a készítmény Inulint vagy frukto-oligoszacharidákat.

-

Ellenállnak a gyomorsav, az epe, illetve az emésztőenzimek hatásainak, így élve el tudnak jutni a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Alapvető kritérium, hogy a baktériumok megtartsák életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.

-

A jó élőflórás készítmények minimum 5-6 törzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kívánjuk pótolni.

-

Szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenálló képességüket.

A Medium-term Product termékek nyolcféle élőflórát tartalmaznak emelt csíraszámban, továbbá a hatékonyságot növelő Inulint.

H-1054 Budapest, Szabadság tér 7.
Bank Center, Platina torony 5. emelet

+36 (20) 20-94-190

info@nics.hu